Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Perquè és el moment de pensar en els emprendedors?
Reflexions post pandemia

 Emprendre un negoci sempre dóna vertigen;la por al fracàs, la possibilitat de tenir poca clientela o el no saber cobrir unes certes necessitats. 

Imagina la incertesa total. L'adrenalina de no saber com sortirà una cosa a la qual li has posat el teu major esforç (i en moltes ocasions capital.) Ara imagina el mateix, però amb una pandèmia pel mig. 

Aquesta és la situació a les quals centenars de petites empreses, autònoms, startups i emprenedors varis a nivell mundial s'han enfrontat. 

La incertesa és una de les conseqüències principals d'aquesta situació… però els emprenedors, per definició, estan bastant acostumats a ella. En aquest sentit, juguen amb avantatge. 

La capacitat de creixement ràpid, la seva capacitat de canvi i el seu alt component tecnològic posen a les mateixes en una situació d'avantatge en el moment de capejar situacions d'incertesa. “Són bons ingredients per a afrontar la nova realitat”, apunta Diana Morato, directora general en vàries startups i unicorns tecnològics (companyies del sector que aconsegueixen un valor de mercat superior als 1.000 milions de dòlars).

“No sé si ser innovador i saber adaptar-se és suficient, però sí que és una bona base per a afrontar els reptes de mercats canviants”, assegura.

Segons les dades de Startup Genome, solament 1 de cada 12 startups aconsegueixen sobreviure i convertir-se en negocis sostenibles.

Tenir els recursos per a fer-ho no solament implica comptar amb capital. Sinó també amb recursos humans disponibles. Amb col·laboradors. Amb proveïdors d'alta qualitat. Amb capacitat de promoció i abast de venda.

El màrqueting digital és una opció efectiva perquè empreses i pimes trobin noves estratègies per a arribar a clients cada vegada més digitals en entorns d'incertesa.

Però no basta només amb tenir presència en internet. Ja sigui un negoci ‘offline’ o digital és vital preveure els passos per a l'elaboració d'un pla que ajudi a complir amb els objectius de l'empresa.

El número de e-commerce de nova creació s'ha disparat durant aquest any i l'anterior, i per tant, és de vital importància posicionar-se en els mercats del món digital.

Els serveis digitals poden ser diversos, però tots han de perseguir un únic objectiu: incrementar la notoriedad y, en consecuencia, las ventas. Sovint els emprenedors, en vista de les necessitats urgents, deixen de costat la planificació i l'estratègia digital. O intentar fer-la per ells mateixos. O amb un conegut que els d'una mà. O simplement van fent el que està al seu abast.

Ho entenem. En línies generals els serveis d'una agència de màrqueting especialitzada solen estar per sobre del cost que poden afrontar.

És lògica pura i dura: no és moment de prioritzar-ho.

Però que passaria si tu, emprenedor, poguessis accedir a una anàlisi detalladament de la teva empresa? Del seu estat actual en l'entorn en línia? A un benchmarking per a conèixer qui és la competència i saber com treballen? I amb tota aquesta informació t'elaboraran una estratègia digital adaptada a les teves necessitats i pressupost?.

En Ad-lante creiem que les petites empreses mouen el món. Que una persona que treballa a casa pot fer la diferència. Que una startup pot aportar un valor incommensurable.

Per això aquest estiu ens reclamarem a ells. Estem preparant alguna cosa. Et convidem a seguir-nos en xarxes i a activar les notificacions per a, molt aviat, assabentar-te de més.

Data:  McKinsey & Company – Informi Espanya post COVID-19: de la resiliència a la reinvenció
Accenture – Superar la incertesa: gestionant l'impacte econòmic i humà del Covid-19
Ine – Instituto Nacional de Estadística.

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail