Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

El que el Mobile World Congress 2022 ens va deixar

Si vius a Barcelona probablement hi ha dates que tinguis marcades al calendari any rere any: Sant Jordi, La Mercè… I el Mobile World Congress.

Després de dos anys cancel·lat per la pandèmia el #MWC ha tornat a significar el de sempre: Hotels plens , empresaris de tot arreu del món, impossibilitat d'aconseguir un taxi sense espera i una multitud a la Fira de Barcelona.

Però què ens ha deixat aquesta edició a part d'una previsió àmpliament superada pels més de 60.000 assistents?

Hem recopilat les claus que els millors professionals i les empreses més grans del món de la tecnologia han anat deixant durant els 4 dies de la setmana passada i ho hem resumit perquè no et quedis fora:

1. Intel·ligència Artificial

El pas des del robot 'tonto' (un braç mecànic en una línia de producció) al robot dotat d'Intel·ligència Artificial és el gran canvi que ja és aquí. Un canvi que no només s'està donant en la transició cap a la indústria 4.0, sinó en sectors tan diversos com l'hostaleria, les cures o l'educació. La zona de demostracions d'IBM, referent a Intel·ligència Artificial des de fa dècades, va ser un escenaris en què aquests robots van mostrar la seva potencialitat. Es van veure robots bartenders, professors i metges. I fins i tot un gos robot amb capacitat d'empatitzar amb el seu amo.

2. 5G

Fuenmayor (La directora científica del centre tecnològic Eurecat) assenyala que el 5G ha estat un dels elements claus al Mobile, ja que es troba en un moment de desplegament a gran escala «gràcies a l'impuls extra que li ha donat el teletreball i la necessitat de tenir una connexió ràpida i flexible en tota mena d'entorns». De fet, l'experta precisa que a la llista de participants de l'esdeveniment es van trobar diversos proveïdors de solucions 5G, a més de fabricants de dispositius mòbils d'aquesta tecnologia.

3. Tech contra l'exclusió

El Mobile no només ens mostra què ens ofereix el futur. També exhibeix solucions. En aquest cas solucions que ambicionen millorar la vida de gent a qui la tecnologia sol oblidar com la gent gran, per exemple. Una cadira de rodes intel·ligent, un urinari capaç de calcular la hidratació de qui micciona o avenços a la telemedicina i contra l'exclusió financera són algunes de les innovacions d'aquesta mena que es van poder veure.

4. Metavers

La paraula clau del darrer any. La tecnologia que probablement més aviat que tard deixarà de ser de nínxol per estar completament entre nosaltres. El metavers és conegut com una realitat virtual i 3D per interactuar amb altres avatars. Tot i això, engloba un univers en què es col·labora, socialitza i es juga amb altres persones. Michaël Trabbia, cap de tecnologia d'Orange explica el concepte de metavers fent referència a l'experiència completa en les diferents dimensions. Educació, Salut, Sociabilització, viatges i treball són els àmbits amb què es relacionarà a curt termini segons els experts. Connectividad desencadenada. Aquest és el lema amb què es va presentar la XVII edició del Mobile World Congress. Hem tingut mòbils, portàtils, robots, drones, cotxes, dispositius connectats, ulleres de realitat virtual, un helicòpter 'marcià' i fins i tot una muntanya russa.

Pero también hemos tenido algo más: Esperanza por el futuro que se viene.

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail