Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Treballar la creativitat
Plats trencats, empreses i llibertat

Ser creatiu no és més que cercar solucions originals a problemes concrets.

La Creativitat és el motor, la Inspiració és el combustible i les Eines els comandaments.

No és màgia, com tota habilitat, es pot treballar i millorar. Podem entrenar el nostre cervell perquè pugui canviar constantment el focus de la seva atenció i veure detalls que altres potser no veuen.

Però com trobar la inspiració? Per on començar? Un bon punt de partida pot ser trobar referents que ens cridin l'atenció. Que potser ens facin generar il·lusió sobre alguna cosa que fa 5 minuts no era al nostre camp de visió.

Fa uns mesos navegant per Twitter em vaig trobar amb un projecte que em crido l'atenció. Un Blogger viatger. Què té de creatiu això amb els milers que hi ha recorrent el món en aquest moment?

Que ell viatjava només per portar trossos de plats trencats a ciutats específiques. Bastant peculiar, oi?

Resulta que Rulo de viatge a la seva web explica el següent:

El 21 de febrer del 2019 vaig trencar per accident cinc plats que pertanyien a la meva àvia i havien estat per més de 70 anys a la meva família. Aquella nit no podia dormir, havia deshonrat la memòria de la meva àvia, era un drama. Fins que se'm va acudir una idea: visitar els pobles dels meus avis, portar un tros de plat trencat a cada poble, escriure un missatge i deixar-lo com a placa commemorativa.Per què s'havia de limitar a la meva família? Què passava si feia un viatge dedicat a fer homenatges amb plats trencats als avis de tots aquells que m'ho demanessin? Ja estava davant d'un projecte.

Em va agradar el projecte. Fins i tot em va semblar commovedor. Però més enllà de les seves increïbles fotos el meu focus estava en un altre costat: que increïble quan d'una cosa dolenta treiem una cosa que canvia la nostra vida.

En lloc de lamentar-se va canviar el punt de vista, va fer una maleta i es va enfilar un a avió. I això hauria de ser aplicable a tots els àmbits. Inclusivament a l'empresarial.

Totes les empreses volen tenir un “equip creatiu”. Poques saben com començar. Com aplicar innovació a un entorn laboral en què potser portis immers anys?El que és important és treballar la creativitat empresarial com un procés de treball continu i no com una cosa puntual. Res no canviarà d'un segon per a l'altre.

Primer, el teu equip ha de sentir llibertat. Ser lliures per proposar, canviar, suggerir, discutir i compartir idees.

A les empreses es duen a terme tasques per diferents persones i generalment hi ha processos per això. Saber que aquests processos haurien de canviar i modificar-se constantment, ser conscients i no reticents a això obre una finestra que puguin sorgir noves idees creatives que acabin millorant la productivitat.

La creativitat t'ha de permetre ser més flexible. Per tant, més actual. Per tant, més competent.

De vegades només n'hi ha prou amb una paraula perquè sorgeixi una idea. I això busquem avui amb aquest article: Volem inspirar-te a obrir la ment. Esperem que sigui un bon punt de partida.

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail