Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Guia bàsica per entendre els conceptes que canviaran
l’àmbit digital aquest any- Part 1

No pretendemos que esto sea una extensa guía. No podremos en un par de párrafos convertirte en un experto de últimas tecnologías. Pero si queremos que tengas las claves para comprender hacia donde se esta moviendo tu entorno. No es para dummies ni expertos, solo usuarios con intención y actitud.

¿Por qué te puede interesar?

Més enllà de la cultura general, l'entorn digital és el present i serà el futur.

Per què és important? Perquè el que avui sembla innovador en un parell d'anys serà moneda corrent i cal que puguis comprendre com es desenvolupessin aquests canvis, si la teva marca se n'ha d'apropiar i si són rellevants per al teu tipus de negoci.

1. NFT

Què és?

Les sigles de NFT signifiquen Non-Fungible Token, un token no fungible.

Com funciona?

La manera més senzilla de comprendre'l és comparar-ho amb l'art tradicional. Podeu pensar en un NFT com una obra d'art. Per què? Perquè només n'hi ha una i està en un lloc concret Si la vols, només pots comprar l'original en el cas que estigués a la venda. També et podries fer amb una còpia, però tindria un altre valor, ja que no seria l'original. Doncs això és exactament el que fa l'NFT, però de forma digital.

Què he de saber?

Ja van arribar a tots els racons del món. Tots des de celebritats, passant per atletes, polítics i marques de renom, van incursionar a l'espai NFT.

Alguns exemples interessants:

-El març de 2021 l'artista digital conegut com a Beeple, el seu nom real és Mike Winkelmann, va vendre una de les seves obres per ni més ni menys que 69 milions de dòlars a la famosa casa de subhastes Christie's, situant-se com la tercera més cara de un artista viu. Fins fa poc, al món digital una còpia era indistingible d'una altra, cosa que en reduïa el valor, però l'aparició del blockchain i els tokens no fungibles (NFT) ha canviat això, fent possible la compra d'obres digitals considerades originals.

-Similars a les de cromos, però en format digital. Aquest any, una targeta NFT d'una esmaixada de LeBron James a la plataforma NBA Top Shot es va vendre per 208.000 dòlars

2. Metavers

Què és?

Segons la definició: El metavers és una xarxa permanent de mons 3D renderitzats en temps real i simulacions que donen suport a la continuïtat de la identitat, els objectes, l'historial, els pagaments i els drets, que poden ser experimentats de forma sincrònica per un nombre efectivament il·limitat d'usuaris, cadascun amb un sentit de la individualitat. Dit de manera simple: Un espai on viure experiències virtuals.

Com funciona?

Quan parlem de les possibilitats del metavers en el present, ja es perfilen algunes coses com ara una nova manera d'interactuar amb amics i familiars en trucades o reunions de treball. Els esdeveniments cara a cara també es poden beneficiar d'experiències híbrides, com ara cites amb el metge, reunions escolars, vendes i personalització de roba, i fins i tot exposicions d'artistes i instal·lacions d'art.

La clau: que sigui totalment immersiu.

Pots anar de compres, de festa, de sopar, vestir-te diferent, tallar-te els cabells, tot en una realitat virtual paral·lela.

Què he de saber?

El moviment clau va ser el canvi de nom de Facebook a Meta com a part d'un canvi estratègic de negoci: crear el seu propi metavers.

Això va generar que diverses companyies comencin a crear també els seus mons virtuals i que el metavers creixi exponencialment.

Alguns exemples interessants:

El poder del màrqueting als metaversos es veu reflectit en el fet que Gucci hagi aconseguit que una bossa de la marca sigui més cara en aquest univers que en la realitat.

Durant dues setmanes, el 2021, l'empresa va col·laborar amb Roblox, espai virtual en què va crear una exposició de jardins per traslladar les campanyes publicitàries de la companyia i apropar les persones a la seva filosofia pel seu centenari. Era una rèplica de lexperiència física i va permetre als usuaris de la plataforma comprar roba digital limitada. Una bossa va arribar a vendre's per 350.000 Robux, la moneda del joc, que es tradueix en 4.115 dòlars, fet que supera el valor de venda del físic, de 3.400 dòlars.

El gran repte? Que el món que ara és només apte per als early adopters de les noves tecnologies vire de manera controlada a ser accessible per a tothom. A Ad-lante creiem que per això la informació i l'educació són la clau.

La propera setmana ampliarem la guia amb la seva part 2.

Volem saber! De quins temes t'agradaria que parléssim? T'agradaria saber com aplicar aquesta tecnologia a la teva empresa?

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail