Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Guia bàsica per entendre els conceptes que canviaran
l’àmbit digital aquest any- Part 2

Les segones parts solen tenir mala fama. Però en aquest cas prometem mantenir-nos centrats.

La setmana passada vam publicar la part 1 d'aquesta guia amb una intenció clara: Que facis una primera immersió en els conceptes que estan rodejant l'àmbit digital.

Sense cap més preàmbul resumim el que creiem serà la clau perquè tinguis una visió global de la situació >>

1. Web 3

 Què és?

La web3 es refereix a l'evolució de la internet que coneixem, i la seva principal característica és que serà una internet descentralitzada i per això utilitzarà la tecnologia de blockchain.

Com funciona?

Tots els entusiastes de la web3 assenyalen la promesa: serà una web més democràtica, més oberta, on la descentralització dels serveis fa referència a que qualsevol pot ser propietari. I més transparent, perquè les dades de les blockchain són completament obertes i públiques, de manera que els participants poden veure el que passa.

Què he de saber?

La història d'Internet sol dividir-se en aquestes tres etapes, que ara ens serveixen per entendre cap a on va Internet. La web 1.0, és de només lectura: la majoria dels participants érem consumidors de contingut.L'explosió de la web 2.0 porta les xarxes socials i la interactivitat amb l'usuari, que creen bona part del seu contingut. És l'era de companyies com Facebook, Google, Apple, Amazon, que creen serveis de silo, centralitzats, dependents d'aquestes corporacions.L' web3 rescatarà el millor dels dos universos: la promesa d'una web on l'usuari torna a ser al centre com a creador, però sobretot com a posseïdor, com a propietari d'aquests tokens.

2. Game Fi

 Què és?

Game Fi es refereix a “Game Finance” i pot considerar-se com una plataforma per a jugadors, inversors i comerciants de blockchain amb un interès actiu en el món dels jocs NFT.

Com funciona?

Potser la pregària anterior no va ser senzilla de comprendre. Anem a anar per parts perquè comprenguis com funciona.Primer has d'internalitzar el concepte “play to earn” o jugar per guanyar. El mateix ja ho indica: Jugant jocs en línia guanyaràs diners.

Quina es la novetat?

Es tracta d'una estratègia comercial que dóna suport a la idea d'una economia oberta on els jugadors són recompensats en forma de tokens i NFT per aportar valor al metavers del joc.

En resum:

Abans els actius dels jocs estaven restringits a protocols centralitzats, i els jugadors tenien prohibit comerciar o vendre els seus actius digitals fora de la plataforma.

Ara jugant pots comerciar amb mercaderia digital.
Monetitzar cadascuna de les activitats que fas dins del joc.

Tots els conceptes anteriors tenen en comú: tecnologia, innovació i interacció amb l'usuari a nivells mai assolits.

Però si ens preguntes a nosaltres, el team Adlante, creiem que hi ha alguna cosa més implicada: una sensació de llibertat absoluta. Poques regulacions, poques regles, infinites possibilitats i un món encara per explotar.

Volem saber la teva opinió! Com creus que serà el futur proper?

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail