Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Visió Adlante #2
Desde el Pov del CEO

Per què emprendre? Emprenedoria – Part I

No definiré “emprenedoria”, això ho pots trobar, per exemple, a Viquipèdia. Vull parlar de l'emprenedoria des del punt de vista d'un emprenedor, des del meu punt de vista.L'acció d'emprendre, entesa en el pla professional, suposa un dels desafiaments més grans que et puguis plantejar. Passa per fer el procés de selecció de la teva pròpia candidatura, segurament ser l'únic candidat o candidata per al lloc i finalment ser l'escollit per cobrir-lo.

Però, per què emprendre?

Plantegem-nos una recepta de cuina. Podem suposar que no ens posarem a cuinar sense cap motiu i tingues en compte que cuinar per plaer és, en si mateix un motiu.Per començar, necessitem ingredients. Ingredients de base, complements per a l'acompanyament i la guarnició i, per descomptat, l'ingredient secret.

Una idea:  L’ingredient principal. És la clau, sense una idea, no té sentit emprendre. Podem innovar inventant un producte o servei original, reproduir un model de negoci existent tal qual o millorar-lo, però, o ets el primer o ets el millor si vols optar a una plaça per tenir èxit.

Motivació: Per dur la idea a terme. Imprescindible. No comencis si no estàs motivat. La motivació, igual que la inspiració, no ha de ser necessàriament un halo diví, l'autoocupació és una gran motivació i una de les principals palanques.

Creativitat: Formació i experiència són els grans aliats de la creativitat. Si en tens, posa't a treballar. Si no, forma't i adquireix experiència. Emprendre és força dur, si no estàs preparat, prepara't abans de començar.

Ara que ho tens, emprenguem. Quins beneficis i sacrificis comporta? Conec els riscos? Tinc els recursos, els puc arribar a tindre? Em farà feliç? …Sí, em farà feliç la clau, desenvolupa el concepte i veuràs que és així, parlem de realització personal i professional.

Aquests pensaments en realitat són els importants, si sabem organitzar preguntes i respostes sabrem perquè ho estem fent. No els perdis de vista, perquè seran la teva guia per prendre decisions. Preveu que cometràs errors, assumeix-los, resol-los i torna a començar.

Com en tot, no hi ha només blanc o negre… per sort, tenim infinits grisos. La llista de raons és tan àmplia com vulguis i sempre que no t'enganyis a tu mateix igual de vàlides.

Em sembla interessant per inspiració, conèixer perquè emprenen els grans (Apple, Microsoft, PayPal, Ferrari, Inditex, Havas, Facebook, Mercadona ...), però per afinitat, saber per què, per exemple, ho fa un dels fundadors del 1.107.145(*) de microempreses espanyoles (1-9 treballadors) pot ser un bon far amb què guiar-se. Pregunta, tothom té la seva història.

En el proper article Emprenedoria – Part II. Com emprendre, és possible que desvetlli l'ingredient secret… o no.

José Mª Ferreres.Ceo & Co-founder Adlante.

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail