Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Emprenedoria – Part II.
Com emprendre

12 pasos para emprender un negocio, Decálogo para emprender un nuevo negocio, Emprender un negocio sin dinero, Ayudas para emprender un negocio, Las claves para emprender un negocio

De nou: No donaré una llista de tips per a emprenedors. Tenim molts, i alguns molt bons, amb una simple cerca de Google. La setmana passada vam parlar de la “recepta” per emprendre. Avui parlarem dels ingredients secrets: actitud i aptitud i, si arribes al final, també et desvetllaré el nom de la salsa.

Solem pensar que la idea ho és tot, però no, la genialitat no ens assegura l'èxit. Tot i això, ens posa en el bon camí. Pot semblar una obvietat, però si la idea no és bona, segurament el més prudent sigui no dur-la a terme. Però aleshores, on és el truc? Què podem fer per assegurar l'èxit? No hi ha trucs i per descomptat, no comptis amb un triomf assegurat perquè no és així, és més, m'atreviria a assegurar que per aquí anem entre malament i molt malament.

Des del meu punt de vista, un cop tens la idea, el que és fonamental (Encara que no suficient) és quina ACTITUD adoptes i de quines APTITUDS disposes. 

L' ACTITUD és la predisposició davant d'alguna cosa, però resulta un concepte una mica difús, poc concret i per tant buit si no li donem contingut. Aleshores, concretem. 

En primer lloc, la confiança en allò que estem fent és crucial. No comencis a fer res si no confies en tu, en el projecte o en tot allò que l'envolta. No pas confondre això amb la temeritat. Estem parlant de tenir el control i saber que el tenim.

 La confiança t'ha de portar a tenir una actitud positiva. Trobarem obstacles i no tots tindran solució, però, en aquest cas, prepara't a explorar altres camins. Necessitarem creativitat per visualitzar la situació i tenir la ment oberta per aprendre i prendre decisions. Estar orientat al canvi implica evolució i no sobreviurem si no estem disposats a evolucionar.

D'altra banda, cal preveure el futur del nostre negoci en forma de pressupostos i plans per anticipar-nos en la mesura del possible, però siguem realistes, no sempre serà així. Necessitarem activar la nostra proactivitat per reaccionar a temps quan calgui. 

Com tot, veient com som i el camí a prendre per ser com volem ser, juguem amb les cartes que tenim de sortida. Ser conscients i conseqüents amb la nostra APTITUD és un must have però durant la partida hem de ser capaços de millorar el nostre joc. No podem fer trampes i si les fem, ens enxamparan. Sempre necessitarem millorar la nostra formació, tenir un bon assessorament i comptar amb l'equip adequat. 

Bé, si has arribat fins aquí és possible que hagi estat capaç de despertar-te una mica la curiositat i és que res no sap igual si no està ben banyat d' Ètica.

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail