Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

7 bones pràctiques de Màrqueting Digital
que has de tenir en compte el 2022

Que els consumidors són cada cop més exigents no és cap notícia. Tot i això, per més difícil que pugui semblar, connectar amb el consumidor actual no és impossible. La clau és adaptar-se als canvis i assumir el que és inevitable: la qualitat i la rellevància del que facis és el que condicionarà els teus resultats.

Les bones pràctiques essencials són les que t'ajudaran en aquest camí i hem recopilat 7 que considerem de vital importància.

Escolta el teu públic

Ens obsessionem amb les estratègies, els canals de comunicació, les eines a utilitzar. I de vegades ens oblidem del més important: Escoltar el nostre públic.

Has de deixar de banda la teva marca i pensar a com ser útil per als teus usuaris. Què volen saber? Escoltar? Aprendre?

Analitza les dades

El ús de dades, juntament amb l’automatització de màrqueting, pot portar grans beneficis per a la teva estratègia digital.

No serveix de res fer informes mensuals si després no fem res amb aquesta informació. Has de ser conscient de la multitud d'oportunitats que proporcionen les dades per obtenir una visió de les necessitats dels clients i de com poden ajudar-te a millorar les vendes i la satisfacció del client.

Estar present on cal

L' omnicanalitat és vital.Hem d'estar a tots els llocs on és el nostre públic. Per això cal tenir la capacitat d'estar a més d'un lloc diversificant els nostres canals de comunicació i així aconseguint connectar amb diferents audiències en paral·lel.

L'estratègia serà la nostra aliada en aquest sentit, definint on, com, quan i perquè hi serem presents.

Crea contingut de qualitat

La varietat de formats de comunicació ha generat una revolució en el màrqueting digital. No només hi ha moltes varietats de plataformes, sinó que en cadascuna d'elles es pot comunicar amb el seu públic en una varietat gairebé infinita de formats: escrit, imatge, vídeo, boomerangs, contingut efímer, entre d'altres.

El públic demana cada cop més contingut i és imprescindible per a tota marca tenir una estratègia al voltant d'aquest.

No ho oblidis >> La importància és prioritzar la rellevància i la profunditat dels continguts per sobre la quantitat.

Sigues autèntic

Oblida allò rebuscat. A l'era post pandèmia els usuaris estan connectats amb el simple, la rutina i la practicitat.És aquí on la teva marca ha d'estar, aportant valor des de la seva posició i construint un vincle amb els seus seguidors.No serveix de res parlar de temes que no ens incumbeixen, l'important és ser fidel als valors de la teva marca, la seva filosofia i connectar-los amb un públic a qui realment li interessi el que tens per dir.

Sigues responsable

Ja hem dit que els consumidors cada vegada són més exigents. Però això no només és al voltant del teu producte o servei. També volen que les marques estiguin compromeses amb els temes que els interessen.

L'única manera de demostrar-ho? Fent el que és correcte.

Medi ambient, escalfament global, perspectiva de gènere, inclusió i democratització són temes que ja són presents a tota agenda empresarial. Però no n'hi ha prou de generar campanyes al voltant dels temes del moment: Has de crear accions amb impacte que formin part de la teva estratègia.

Sigues flexible

El màrqueting canvia juntament amb la societat. I estem immersos en una societat que canvia constantment.

Cal estar preparat, i sobretot estar disposat, a suportar transformacions radicals, noves demandes i comportaments nous dels nostres usuaris.

Part de la teva feina serà analitzar aquests canvis i veure com la teva marca s'hi ha d'adaptar.

La teva marca no ha de parlar només de tu. S'ha d'enfocar a resoldre problemes i necessitats i, de passada, convertir-les en oportunitats de negoci.

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail