Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Visió adlante #3>> Pren-te més temps lliure,
la teva empresa ho agrairà.

 
El títol d’aquest article no és un error. T'estic suggerint que necessites més temps lliure.

Sé que és estrany. La nostra societat està obsessionada amb la productivitat, tant a nivell personal com professional. Jo personalment, considero que aquesta és important, però no ha de prevaldre per sobre de tot.

I no és només idea meva. Nombrosos estudis afirmen que les millors idees sorgeixen en el lleure.

És simple: Les idees s'originen quanpensem lliures i són una resposta que neix dins nostre estimulada per lespossibilitats i fonamentada per les experiències.

Podem trobar-les en observar la natura, frustrats dins del trànsit, somiant, treballant, estant tristos o alegres.

Poden sorgir espontàniament i on sigui. Tot i això, està comprovat que com més deixem divagar la ment, més complexes són les idees que aquesta pot generar. I la feina no és exactament el lloc ideal per divagar, oi?


El primer que hem d'entendre és que dedicar tot el nostre temps a la feina i fer un excés d'hores de manera ininterrompuda no incrementa la productivitat, sinó tot al contrari.

Generar idees és una actitud, de millora contínua, de superació d'adaptació al canvi, de ser flexible davant de noves circumstàncies. No són coses que s'apliquin fàcilment asseguts davant de l'ordinador.

La idea és una representació mental que sorgeix a través de la imaginació i implica reflexió, creativitat i intel·lecte. Els pensaments per si mateixos no són idees sinó elements que ens condueixen a tenir-ne una; milions de connexions neuronals teixint xarxes al nostre cervell creant escenaris projectius a la recerca de solucions.

Evidentment no hi ha recepta infal·lible per a la generació d'idees. Però un equilibri just entre temps d'oci i de treball està comprovat que pot ajudar.

Si l’equip pot gaudir de temps lliure a la seva vida privada, tornaran a l’oficina amb millors idees i les piles carregades per rendir més.

També és possible incorporar activitats recreatives dins de la pròpia empresa. Per exemple, sortir a dinar en grup, anar-se'n d'excursió o fer una activitat de team building.

Gaudir de temps lliure tant fora de l'empresa com amb els companys de feina incrementa la sensació de pertinença al grup i permet que els empleats aportin les millors idees.

No cal que t'aclareixi el resultat final, No?

Pels dubtes ho faré: Una empresa més feliç. I com a efecte secundari també més productiva.  

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail