Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Rainbow washing >>
Per què la teva marca ha de prendre posició (real)
davant de temes socials.

Cada any, al juny, que és quan se celebra el dia de l'orgull LGTBI (el 28 de juny, encara que cada ciutat organitza activitats reivindicatives i de celebració en dates diferents) veiem que les marques es transformen.

De sobte, les seves xarxes socials, webs i logotips es tenyeixen dels colors de l'arc de Sant Martí. Publiquen coses sobre parelles del mateix sexe, sobre l'amor sense barreres i es creuen guays.

Això és una cosa que passa molt sovint també en altres dates:

- Dia de la dona: Marques oferint descomptes per a “productes de dona” alhora que es tenyeixen de morat i ofenen els qui porten anys treballant per la igualtat.

- Dia del medi ambient i dels oceans:
No és per res que existeix el terme greenwashing. Les empreses fa anys que fingeixen ser sostenibles quan la majoria no tenen un programa mediambiental desenvolupat internament. Un logo més verd, una bossa reciclable a la venda i això és tot per ara.

- Causes socials “de moda”:
potser no vam veure tots que fins fa un mes les marques tenien els colors de la bandera d'Ucraïna?

Volem que alguna cosa quedi clara: Estem MOLT a favor de donar visibilitat a les causes socials. Però estem en contra de lucrar-les.

Des d'adlante donem suport a la comunitat LGTBI i creiem que el dia de l'orgull és molt important per visibilitzar drets. Però no tenim un programa d'inserció laboral acord, no fem accions anuals sobre això i no som la marca idònia per promocionar-lo. Simplement no ens correspon ja que hi ha marques que sí que estan destinades a fer-ho.

Hi ha un gran nombre de companyies que donen recursos per a organitzacions en suport a la causa LGBTIQ+ i ho fan durant tot l'any. Però integrants de la mateixa comunitat denuncien que n'hi ha d'altres que només es valen del mes de l'orgull per captar clientela i generar més ingressos.

També es parla de l'anomenat "rainbow-washing", que podria traduir-se com a "rentat arcoiris", referint-se a les tècniques de màrqueting que polítics, empreses i organitzacions utilitzen per rentar la seva imatge mostrant-se com a simpatitzants de la causa LGBTIQ+, quan en realitat són aliens a aquesta.

En resum, volem que els diguis no al postureig, sinó als valors de marca, el bon branding i la gestió de màrqueting coherent.

Creiem que les empreses han de ser més genuïnes alhora de promoure aquest tipus de campanyes. Abans es parlava de posicionament, avui les marques han de tenir una posició davant del seu rol dins de la societat.

El món s'està tornant més conscient (per sort) i estem en la generació de “human màrqueting” és a dir: primer sóc persona, primer sóc ésser humà amb inquietuds i després sóc consumidor.

Per tant, si incorpores una campanya per a l'Orgull les teves accions hauran d'anar a la direcció del respecte, tolerància, igualtat i diversitat. Si no, no val la pena fer-ho, només t'estaràs fent mal a tu mateix.

Podem ajudar-te a posicionar la teva marca on necessites, no només on et porta la societat. Contacta amb nosaltres a hola@ad-lante.com

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gràcies, ja t'has subscrit al blog
Alguna cosa ha sortit malament, comprova el mail