Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog - Blog -

Guia per planificar un estiu amb èxit.

La clau és a la paraula del títol d'aquest article: Planificar.
Sense la planificació com a aliada i protagonista de tot, estàs perdut. 

L'estiu és una època molt bona per a treballar la teva estratègia de màrqueting i vendes peral tancament de l'any i el començament del següent perquè es rebaixa el ritme de treball habitual i això et permetrà dedicar-te a fer tot allò que l'alt ritme de treball de la resta de l´any no et permet. 

Des d'adlante estem treballant enuna campanya exclusiva per això: SUMMER CAMP. En aquesta, justament ajudem els nostres clients, segons les seves necessitats, amb la creació de la seva estratègia de màrqueting. 

Però aquest article no va d’això, sinó d'estipular les nocions bàsiques que has de tenir en compte per poder encarar els mesos d'estiu de manera organitzada i productiva. 

Hem recopilat una guia de coses a tenir en compte abans que puguis relaxar-te davant del mar o al mig de la muntanya: 

Informació sobre l'estiu dels vostres clients:

Amb suficient antelació, redacta un email complet en què preguntis als teus clients qui se n'anirà de vacances, les dates, quina persona si és el cas, es quedarà de responsable de l'àrea que tracta amb vosaltres i si preveu que necessitareu alguna feina extra a l'habitual contractat. Després sabem que sorgiran coses,però com més lligat ho tinguis i per escrit, millor. Envia aquest email a tots els teus clients i recopila aquesta informació per tenir-la sempre a mà a la fitxa de client.

Lliurament de treballs a l'estiu o tot just després:

Necessites tenir sobre la taula el que hi ha pendent no només per a aquests mesos sinó també per a la tornada perquè aquestes feines s'hauran de fer abans. Has de realitzar un calendari complet dels pendents, les dates de lliurament i qui estarà immers en aquest procés de treball. Qui depèn de qui, qui necessita una peça acabada per poder continuar el flux de treball. És imprescindible que vegis l'escenari global per prendre decisions.

Vacances de l'equip:

Has d'unir: feines pendents – persones implicades – vacances. És qüestió d'anar encaixant les peces perquè els projectes surtin en data, ningú no hagi de canviar les vacances i tot flueixi de manera correcta. No fer aquest pas no és cap opció. Deixar-ho per a la solució de “sobre la marxa” no funcionarà ja que és possible que no només el teu equip estigui de vacances sinó també proveïdors i clients.

Comunicació amb el client:

Sigues transparent. Heu de saber com contactar amb tu, si tancareu, qui és el contacte d'emergència, quan tornen, etc. Escriu de nou un email complet i detallat amb el teu horari d'estiu. Inclou també en aquest email el període de vacances, la persona de contacte disponible, etc. Tot que quedi ben explicat, per a la tranquil·litat de tothom.

Comunicació en general:

Recordeu deixar ales caselles de correu l'avís de “out of office” i a qui acudir en cas d'urgències. També pots sumar la informació de tancament o canvi d'horari a les xarxes socials.

Contingut de les teves xarxes socials:

Aquesta època és una oportunitat per adaptar la teva estratègia de màrqueting a l’estiu amb la finalitat de connectar ambla teva audiència. Recorda que és molt probable que el teu client estigui de vacances, per tant estarà en mode optimista, relaxat i obert, per la qual cosa et recomanem crear un contingut que encaixi i subratlli totes aquestes sensacions positives de l'estiu. Recorda: Has de generar el calendari de contingut, les peces gràfiques, els copys i programar-ho tot abans d'anar-te'n. Fes-ho amb temps!

Administra les campanyes de paid media:

Els usuaris naveguen de manera diferent durant l’estiu. Tingues en compte això per adaptar el teu pressupost, peces i canals de campanyes. Depenent del teu sector de venda o negoci, més o menys ajustaments hauràs defer.

Facturació, pagaments i més:

Allò que es pugui ha de quedar automatitzat: dèbits automàtics, pagaments programats, etc. La resta ha d'estar calendaritzat i amb una persona encarregada de fer-ho + de revisar tot el que queda programat.


És normal pensar que el nostre negoci pot estar menys actiu quan marxem de vacances. Però això no vol dir que no hagi de continuar funcionant correctament o, encara millor, establint maneres de ser més productiu.  

És possible que aquest sigui el moment de provar aquelles estratègies de màrqueting que has estat pensant durant un temps, però que encara no has decidit posar en marxa durant els mesos de més activitat. Pots idear noves estratègies per respondre amb més rapidesa a la llista de clients o fins i tot plantejar noves promocions del teu producte. 

Posar la locomotora a tota marxa els mesos d'estiu, et permetrà accelerar la generació d'oportunitats a l'últim tram de l'any i aprofitar l'ona expansiva a començaments del 2023. 

Subscriu-te per rebre informació,
inspiració i actualitzacions.

gracias, ya te has suscrito en el blog
Algo ha salido mal, comprueba el mail